Bangorengero gulasch à la Roma
Uso „Bangorengero gulasch à la Roma“ schaj te latscho, frischno maro use den.
So tumenge use pekal 4 dschenenge:
1 kg bangore
2 schere sir
3 moni debrecinertscha
1 karika schuki goja
elo, lon, papro, paprikakero puvleri, tscheschnakoskero pulveri, kermago taj lorberiskere patra
Butschalinen afka:
O bangore te khuschel taj ande kocki te tschinel.
I sir te tschinel taj tikne khetan te hokinel. Elo ande jek piri te del, te jagarel taj paloda i sir ande te del taj asaj dur te restinel, dschimeg somnakuno feschto uschtidel.
Te la sir jek somnakuno feschto ulo, akor o paprikakero pulveri use te del taj sa latsche khetan te keverinl.
Paloda o bangore use te del taj pajiha upre te tschorel.
Akan te o lorberiskere patra taj o tscheschnakoskero pulveri use te del taj valami 20 minuti te thal te mukel.
Andi maschkarutni cajt i schuki goja taj o debrecinertscha ande tikne falati te tschinel.
Te o bangroe epasch kovle ule, i schuki goja taj o debrecinertscha use te del.
Akan o cilo meg loniha, paproha taj kermagoha te vircinel taj meg 10 dschi 15 minuti te thal te mukel.
Essen
ist ein Bedürfnis,
Genießen
ist eine Kunst.