Rischakeri schorpojnja à la Roma
Usi „Rischakeri schorpojnja à la Roma“ schaj te seleni schajata use den.
So tumenge use pekal 4 dschenenge:
500 g rischa
400 g kovlo balano mas
400 g hokime paradajs
3 paradajs
3 schpici papriki
1 zuchini
2 schere sir
1 blejco tscheschnako
elo
lon
papro
paprikakero moak taj tefelo
Butschalinen afka:
I sir te tschinel taj tikne khetan te hokinel.
Elo ande jek schorpojnja te del taj te jagarel.
Paloda i sir ande te del taj asaj dur te restinel, dschimeg somnakuno feschto uschtidel. O kovlo balano mas ande kocki te tschinel, paproha taj loniha te vircinel taj akor andi schorpojnja te del.
Akan sa asaj dur te thal te mukel, dschimeg o mas, latscho hi.
O aun restimo mas, tscheschnakoha taj paprikakere moakiha te vircinel taj paloda sa latsche khetan te keverinel.
O schpici papriki, i zuchini taj o paradajs ande kocki te tschinel taj use te del.
Afka te o hokime paradajs taj akor papal sa o cilo, latsche khetan te keverinel.
O habe upro maschkarutno jagalipe valami 45 minuti te thal te mukel.
Paloda i thadi rischa use te del taj sa latsche khetan te keverinel.
Akan o habe le loniha, le paproha taj eknaj tefeloha, feder kerdo ol.
Essen
ist ein Bedürfnis,
Genießen
ist eine Kunst.