Schutle bangore
Uso „Schutle bangore“ schaj te peki goja use den.
So tumenge use pekal 4 dschenenge:
1 kg bangore
4 bare roja jaro
2 bare roja elo
paradajsengero moak
lon
schut
Butschalinen afka:
O bangore te khuschel taj ande kocki te tschinel.
O tschinde bangore ande jek piri te del, paj use te tschil taj eknaj lon ande te tschil, taj akor te thal te mukel. Te o bangore latsche ule, upral i petscha te lel taj tel te tschorel.
O paradajsengero moak use te tschil taj frischne pajiha upre te tschorel, kaj o bangore tschak eknaj use utscharde te on.
Akan o imar kerdo rantaschi use te del taj sa papal upre te thal te mukel, dschimeg o habe mogano hi.
Te sa kisno ulo, akor meg eknaj schutiha tel te islinel.
Essen
ist ein Bedürfnis,
Genießen
ist eine Kunst.